Savetnik gradonačelnika Nikole Dašića za investicije od danas je Marko Selaković doskorašnji rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji, pored statusa zdravstvenog, obrazovnog i privrednog centra, postao je pravosudni i informatički centar kome gravitira dva miliona ljudi. Imajući u vidu ogromne investicije koje slede, gradonačelnik Nikola Dašić odlučio je da proširi tim koji će se baviti investicijama i strateškim projektima.

Marko Selaković rođen je 1977. godine u Kragujevcu. Doktorirao je poslovnu administraciju na SP Jain School of Global Managment, gde je angažovan kao profesor međunarodnog biznisa i komunikacija. Završio je Prvu kragujevačku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet. Od 2015. godine živi i radi u Dubaiju. Obavljao je dužnost potpredsednika sekcije za Bliski istok Međunarodne asocijacije biznis komunikatora (IABC) i bio član programskog komiteta Svetskog komunikacijskog kongresa 2018. godine. Autor je više naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima i na konferencijama.

Od 2019. do kraja 2022. godine obavljao je dužnost rukovodioca Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju, a od 2021. godine dužnost direktora biznis programa Republike Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai. Govori engleski i nemački jezik, služi se ruskim i arapskim. Oženjen, otac dvoje dece.