Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje potpisao je danas ugovore o finasiranju/sufinansiranju projekata udruženja i organizacija u oblastima od značaja za grad Kragujevac za 2023.godinu.

Ove godine za konkurs je izdvojeno milion dinara iz budžeta grada Kragujevca. Na konkursu je učestvovalo 19 udruženja koje je komisija vrednovala i odlučila da finansijski podržimo realizaciju devet projekata. Među tih devet projekata imamo par jubileja kao što su 120 godina od osnivanja Kola srpskih sestara koji smo podržali kroz manifestaciju „Nadeždina zakletva“ zbog obeležavanja 150 godina od rođenja slikarke Nadežde Petrović, projekte dva udruženja matematičara, razvoj univerzitetskog sporta kroz organizaciju jednog velikog studentskog krosa, dva boračka udruženja i njihove manifestacije, projekat studentskog preduzetništva, studentsko takmičenje u besedništvu „Sretenjske besede“ i jednu manifestaciju Udruženja ljubitelja fića.

Nadam se da ćemo sledeće godine imati veći budžet na raspolaganju i da ćemo moći da obuhvatimo više udruženja, kao i da će ova udruženja koja rade veoma važne stvari za grad Kragujevac imati više sredstava na raspolaganju da bi radili veće i sveobuhvatnije projekte – kazao je Aleksić.