Na inicijativu Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju, Grad Kragujevac je u saradnji sa Domom zdravlja Kragujevac organizovao je besplatne sistematske preglede u specijalističkim službama. Tokom marta, 80 zaposlenih u ovoj gradskoj upravi obaviće opšte, internističke i oftamološke preglede.

Izuzetna dugogodišnja saradnja Grada Kragujevca i Doma zdravlja nastavlja se, ovoga puta i kroz besplatne sistematske preglede zaposlenih u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju. Planirano je da se pregledi obavljaju tokom marta i zaposleni će svake subote dolaziti na internističke, oftamološke preglede, a kako više od polovine ovog kolektiva čine žene, za njih su organizovani i ginekološki pregledi, rekla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Ona je naglasila da je preventiva ključ uspeha rane dijagnostike, pravovremenog lečenja i otkrivanja komplikacija kod pacijenata sa dijagnostikovanim oboljenjima.

Dr Slavica Lončar, zamenica direktora kaže da lekari Doma zdravlja Kragujevac nastavljaju da u kontinuitetu obavljaju preventivne preglede za sve sugrađane kao i za one na seoskom području u ambulantama ili to radi Mobilni tim za udaljena domaćinstva ili domaćinstva sa starim i nepokretnim članovima. Inicijative, kao ova od strane Gradske uprave uvek su dobrodošle jer je to put prevencije radi rane dijagnostike kako bi se sa lečenjem otpočelo na vreme a samo lečenje kratko trajalo, zaobišle komplikacije i brzo došlo do oporavka, istakla je dr Lončar.   

Organizovani sistematski pregledi za zaposlene su izvanredna prilika da svako od nas proveri svoje zdravlje, kaže Milica Jovanović, zaposlena u GU za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju. Veoma detaljni obavljeni pregledi lekara Doma zdravlja su ispunili sva naša očekivanja.