U okviru programa sređivanja dečijih igrališta i terena za male sportove, ekipe preduzeća Šumadija doo izvodili su radove na igralištu u naselju Ljubine livade koje je danas obišao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Dečije igralište u naselju Ljubine livade je jedno od igrališta koje smo izgradili prošle godine, a sada je u okviru programa uređenja, došlo na red za pripremu za novu sezonu, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Za razliku od nekih drugih igrališta, ovo u naselju Ljubine livade je u solidnom stanju ali svakako želimo da svako novo ili rekonstruisano igralište bude u najboljem mogućem izdanju za naše najmlađe sugrađane. On se zahvalio zaposlenima u Šumadiji doo na posvećenom i pedantnom radu i podsetio da je za ove radove iz budžeta grada izdvojeno devet miliona a za nove investicije 25 miliona dinara.

U okviru kampanje ''Vandalizam i huliganstvo'' održana je prva edukacija za učenike od petog do osmog razreda u cilju prevencije uočenih problema uništavanja dečijih igrališta. Edukacije na iste teme održaćemo i u srednjim školama jer želimo da skrenemo pažnju i približimo učenicima da su za uređenje i izgradnju parkova uložena sredstva, a da se uništavanjem novac ulaže u rekonstrukciju i obnavljanje umesto u nove investicije, poručio je Stevović, član Gradskog veća.