U okviru zajedničke akcije Grada Kragujevca i Odeljenja saobraćajne policije PU Kragujevac, Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada posetio je danas selo Dobraču gde je poljoprivrednicima iz ovog i okolnih sela uručio rotaciona svetla za traktore i poljoprivredne mašine.

Cilj ove akcije je unapređenja bezbednosti vozača traktora i poljoprivrednih mašina na putevima, a sredstva za kupovinu rotacionih sijalica obezbeđena su od naplate kazni za saobraćajne prekršaje na terenu.

Danas je treći dan akcije podele rotacionih svetala poljoprivrednicima iz šumadijskih sela. Odziv je veoma dobar. To je nešto što je njima zaista potrebno i važno je da ih koriste. U ovo doba godine kada su poljoprivredni radovi u toku, veliki broj traktora učestvuje u saobraćaju i ako nemaju adekvatnu signalizaciju ugrožavaju i sebe i sve druge učesnike u saobraćaju. Takođe apelujemo na njih da pored ovoga i sami nabavljaju signalizaciju za svoje traktore i poljoprivredne mašine. Kada je signalizacija u pitanju mora postojati nulti stepen tolerancije jer se radi o beѕbednosti svih nas koji učestvujemo u saobraćaju - kazao je Srejić.

Predstavnici Odeljenja za saobraćaj PU Kragujevac ovom prilikom su razgovarali sa meštanima i o drugim aspektima bezbednosti u saobraćaju kao što tehnička ispravnost vozila, korišćenje zaštitne kabine ili rama, posedovanje odgovarajuće vozačke dozvole F kategorije.

Sledeće nedelje rotaciona svetla za traktore će biti podeljena u Sabanti i Dragobraći.