U MZ Vašarište u Ulici Prištinskoj ekipe JKP Šumadija, sektor niskogradnje izvode završne radove na asfaltiranju. U ulicu dužine nešto više od 270 i širine pet metara biće ugrađeno 275 tona asfaltne mase a vrednost radova je 4,9 miliona dinara. Radove su danas obišli Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika Kragujevca sa saradnicama Zoricom Đorić, v.d. načelnicom za komunalne poslove i Ljiljanom Pršić, v.d. načelnicom za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje i direktor JKP Šumadija Marko Vujnović.     

Tokom cele godine vremenski uslovi su išli na ruku za izvođenje radova pa smo čak i premašili neka očekivanja, kazao je Aleksandar lazović, šef kabineta. Građevinska sezona kreće i izgradnja putne infrastrukture a ekipe JKP Šumadije su na lokacijama u gradu. Veoma brzo će iz MZ Vašarište ekipe i mehanizacija JKP ŠUmadije preći u Sušicu gde radimo Cajgetovu ulicu, na Denino brdo, zatim u MZ Bresnica gde radimo ulice 25. avgusta i Kadinjača, dodao je Lazović i podsetio da se paralelno sa radovima na asfaltiranju izvode i radovi na sanaciji puteva na seskom području u Rogojevcu, Jarušicama i prigradskom delu u Erdeču.

Budžet za ovu godinu je pozicioniran tako da imamo mogućnosti da investiramo u ove radove, više nego ranijih godina i spremni smo da odgovorimo izazovima. Siguran sam da ćemo na kraju godine zaista imati jedan reprezentativan rezultat i vidljiv učinak gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem, kazao je Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika.

Komunalno preduzeće Šumadija sektor niskogradnje nastavlja da obavlja svoju delatnost na održavanju putne infrastrukture u gradu Kragujevcu. Pre asfaltiranja Prištinske ulice u MZ Vašarište urađeni su pripremni radovi od skidanja starog asfalta, popravke ivičnjaka i ugradnje novog, izdizanje šahti do nivoa kote, ugradnje kamenog materijala, valjanja i kišne kanalizacije do današnje ugradnje 275 tona asfaltne mase u ukupnoj dužini nešto vise od 270 metara i širine pet metara, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Vrednost radova je 4,9 miliona dinara.

Vujnović je istakao da su u toku pripremni radovi za asfaltiranje Ulice Kadinjača u Bresnici, a inače mašine JKP ŠUmadija su na teritoriji čitavog grada od kopanja kanala u Rogojevcu, tamponiranja ulica u Erdeču, atarskih puteva u Jarušicama, građevinski radovi se izvode u ulici Užičke republike  kao i sanacija udarnih rupa u užem centru grada.