Pozivaju se svi građani da prisustvuju Javnom forumu - radionici za izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac, koji će se održati 29. maja 2023. godine u sali Skupštine grada Kragujevca, sa početkom u 14.30 časova.

Grad Kragujevac je sa partnerskim opštinama iz Šumadijskog okruga i Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja započeo izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Kragujevca i opština Batočina, Lapovo, Rača, Knić, Topola i Aranđelovac, u okviru programa Evropske unije za lokalni razvoj - EU PRO Plus, koji za jedan od rezultata ima osnaživanje kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou za primenu instrumenata integralnog teritorijalnog razvoja, saglasno sa politikom teritorijalnog razvoja Evropske unije i procesom pridruživanja Republike Srbije.

Na Javnom forumu će se definisati vizija i projektne ideje koje treba da omoguće stvaranje strateškog okvira za razvoj urbanog područja, i omogućiće se širem krugu učesnika i učesnica, a posebno lokalnim akterima da aktivno učestvuju i doprinose ostvarivanju zajedničke vizije razvoja.

Pozivamo Vas da svojim učešćem na javnom forumu date doprinos stvaranju kvalitetnijih rešenja za budući razvoj.

Više informacija o EU PRO Plus programu možete naći na internet stranici www.euproplus.org.rs

Više informacija o Strategiji možete naći na internet stranici https://kragujevac.ls.gov.rs/tekst/8992/strategija-iti.php