Za učesnike 15. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom organizovao je prijem u Svečanom salonu Gradske uprave.

Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala je značajan segment kojim Muzički centar kao organizator upotpunjuje kulturnu ponudu grada, kazao je Jovanović, pomoćnik gradonačelnika čestitajući na istrajnosti i organizaciji. Na više lokacija u gradu naredne četiri večeri Kragujevčanima će svoja dostignuća predstaviti horovi i ansambli iz Hrvatske, Turske, Bugarske, Slovenije i Srbije. 

Prof.dr Miloje Nikolić, osnivač Festivala, ovogodišnju manifestaciju je ocenio kao jednu od boljih i istakao da će publika  uživati u izvođenju osam vrhunskih horova. Koncept programa je vrlo zanimljiv a cilj je da se svaki od horova prezentuje na najbolji mogući način jer su festivali osnova za druženje i jačanje prijateljstva, kazao je prof. dr Nikolić.

Festival traje do četvrtka, 24. avgusta i svi zaiteresovani mogu prisustvovati i uživati u izvođenju različitih kompozicija.