Humanitarna „Trka kroz Šumariceˮ  čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za lečenje dve naše sugrađanke Nede Kujundžić i Simone Stojanović, održana je danas, peti put po redu, u Šumaricama. Startu trke, prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Glavna trka na 5m počela je u 11 časova, a prethodila joj je dečija trka koja je takođe startovala od hotela „Šumarice“.
Grad Kragujevac je podržao ovu trku jer smo hteli da damo podršku humanitarnoj akciji za naše sugrađanke kojom pokazujemo
solidarnost i empatiju koja je uvek krasila naš Kragujevac. Sport je u venama Kragujevčana vekovima, sport prožima svaku poru našeg grada i onda kada želimo i moramo da budemo humani i onda kada želimo da budemo zdravi. Prošle godine je bilo preko 300 učesnika pa očekujemo da ovaj broj bude veći ove godine – kazao je Stevović.

Jedan od organizatora  trke, Branimir Pešić kazao je da ova trka raste iz godine u godinu kako po broju učesnika tako i organizaciono. U prilog tome govori i činjenica da je ova trka proglašena za treću najbolju u celoj državi u kategoriji trka do 10km. Iako pobednici dobijaju pehare i medalje, svrha trke je humanitarna, da prikupimo novac za naše sugrađanke i da tu decu približimo njihovom cilju, objašnjava Pešić.