U okviru radova na redovnom održavanju ulica i trotoara gradskih saobraćajnica, Sektor niskogradnje JKP Šumadije, završio je danas radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji Suvoborske ulice u MZ 21. oktobar. Završne radove na asfaltiranju ove ulice obišao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima i Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

Ovo je jedna od kraćih ulica, ali nije jedina u Mesnoj zajednici 21. oktobar predviđena za asfaltiranje. Urađeno je oko 115 metara saobraćajnice a ekipe JKP Šumadija su uradile i rehabilitaciju asfalta na trotoarima pa je ukupna vrednost radova oko tri miliona dinara, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Nastavićemo rekonstrukciju i rehabilitaciju ulica u ovoj mesnoj zajednici i to Sutjeske i Ulice Jovana Petrovića Kovača. Najvažnije je da građani pozitivno reaguju na naše veliko zadovoljstvo ali to i jeste obaveza lokalne samouprave, poručio je gradonačelnik Dašić.

Sugrađani jednog od najlepših delova grada, MZ 21. oktobar, konačno su dočekali da se asfaltira prva u nizu ulica, Suvoborska i naravno nećemo stati sa radovima, kazala je Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga. U planu je da se u okviru održavanja gradskih saobraćajnica zakrpe sve rupe i revitalizuju trotoari kako bi sugrađani ove MZ imali uslove kakve ovaj deo grada i zaslužuje, kazala je Ilić Stošić.

U prethodnom periodu izvršena je i rehabilitacija oko 130 metara pešačkih staza, a radove nastavljamo u Sutjeskoj ulici i Jovana Petrovića Kovača gde se takođe radi trotoar koji je u izuzetno lošem stanju sa obe strane kolovoza, kaže Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje.