Pojedini mediji objavili su danas neproverenu informaciju da je učenika OŠ ‘’Mirko Jovanović’’ neko u blizini škole primorao da uzme bombonu ili žvaku i da mu se nakon toga slošilo, što je izazvalo nepotrebnu paniku i strah kod roditelja svih đaka u Kragujevcu.

Neproverena informacija krenula je od jednog roditelja koji je u grupi roditelja druge kragujevačke škole "upozorio" na situaciju koja "se desila" u OŠ ‘’Mirko Jovanović’’ u kojoj je "neka osoba ispred škole dala bombonu ili žvaku detetu kom se nakon toga slošilo".

Po svim do sada poznatim informacijama, detetu se slošilo na putu od kuće do škole, na početku druge smene, oko 14 sati. Njega su prvo primetili školski drugovi iz drugog odeljenja i zamolili stariju osobu koju su sreli u prolazu da im pomogne da dete stigne do škole, gde ga je sačekala učiteljica koja je pozvala hitnu pomoć i detetu je ukazana pomoć.

Analizom krvi utvrđeno je prisustvo neke supstance ali do sada nije poznat uzrok njenog prisustva i ni u jednoj izjavi se ne pojavljuje neko ko je "detetu dao bombonu ili žvaku".

Policija trenutno radi svoj posao i objaviće rezultate istrage.

Grad Kragujevac, kao lokalna samouprava koja posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece, posebno u obrazovnim institucijama, uverava javnost da su naše škole bezbedne i da nema razloga za paniku, poručio je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.