U nastavku akcije podele sportske opreme, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport obišao je danas vrtiće „Lane“ i „Poletarac“ gde je mališanima uručio lopte za različite sportove.

Ovo mi je najomiljeniji deo posla. Ovo je deo posla kada radim sa decom, kada vidim nasmejana lica i iskrenu radost kada im pokažemo lopte. Lopta je zajednički imenitelj radosti za svu decu. Vidimo da ovakva akcija ima smisla, u razgovoru sa vaspitačima koji kažu da im ovakvi rekviziti nedostaju i uvek ih nema dovoljno, s obzirom na veliki broj dece koja pohađaju ove vrtiće – kazao je Stevović.

Slađana Čađenović, rukovodilac vrtića „Lane“ i „Sunce“ zahvalila se Predragu Stevoviću, članu Gradskog veća za sport na uručenim poklonima i naglasila važnost sporta i fizičkih aktivnosti na otvorenom u njihovom razvoju.

Rukovodilac vrtića „Poletarac“, Danijela Popović takođe se zahvalila na uručenim poklonima.

Želim da se zahvalim Predragu Stevoviću, članu Gradskog veća za sport jer nam je i ovog puta, kao i mnogo puta do sada, izašao u susret i obradovao naše mališane. Sport je veoma značajan kako za njihov fizički razvoj tako i za mentalni jer je sve to povezano. Deca su nam postala statična usled velike dostupnosti tehnologije i svega onoga što nam je donelo vreme u kome živimo, ali mi kao njihovi vaspitači se trudimo da ih podstaknemo da budu fizički što aktivniji i da koristimo što više različitih rekvizita, kako onih prirodnih koji se trenutno nalaze u našem dvorištu tako i  ovih koje smo dobili, kao što su ove lopte – kazala je Danijela Popović.

Inače, u oba vrtića u toku je obeležavanje Dečije nedelje u toku koje će kroz različite aktivnosti, zajedničkim snagama i uz podršku prodice, vaspitača, gradskih institucija i organizacija biti usmerena pažnja javnosti na dečije potrebe, dečija prava i važnost podrške ranom razvoju.