U Ulici Dragoslava Srejovića, u MZ Lepenica u toku su završni radovi na asfaltiranju dela trotoara koje izvode ekipe JKP „Šumadije“. Reč je o dugogodišnjem problemu sugrađana koji žive u ovom delu grada, jer je vidno oštećen trotoar, bez obeleženih parking mesta bio nebezbedan za kretanje pešaka, na deonici sa velikom frekvencijom saobraćaja.

Radove u ovoj mesnoj zajednici danas su obišli Aleksandar Lazović. šef Kabineta gradonačelnika, Maja Angelovska, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, Dejan Ružić, načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije i Zorica Đorić, načelnik Gradske uprave za komunalne poslove.

Ovo je zaista bio jedan ozbiljan problem na teritoriji MZ Lepenica koja predstavlja jednu od najvećih mesnih zajednica u Kragujevcu. To je nešto što su sami sugrađani isticali godinama unazad i mi imamo priliku da im izađemo u susret, da rešimo taj problem. Iako je poslednjih godina naš fokus bio na izgradnji saobraćajnica, saniranju udarnih rupa, kako bi vozila mogla bezbedno da se kreću, jako bitan segment je i neometano kretanje pešaka. Znamo da među pešacama ima kako naših najstarijih sugrađana, tako i najmlađih. Da bismo dali doprinos bezbednijem kretanju pešaka, takođe i svih učesnika u saobraćaju, u narednom periodu, fokus će nam biti upravo na trotoarima i pešačkim stazama – kazao je Lazović.

Trotoar u Ulici Dragoslava Srejovića asfaltira se u dužini od 200 metara, biće ugrađeno 170 tona asfaltne mase, a vrednost radova je oko 3,8 miliona dinara.

JKP „Šumadija“ će nakon asfaltiranja ove pešačke staze obeležiti parking mesta čime će onemogućiti nesavesne vozače da svojim parkiranjem zauzmu čitavu površinu pešačke staze i time ugroze bezbedno kretanje pešaka.

Ove godine je za  uređenje pešačkih staza iz gradskog budžeta izdvojeno 12,6 miliona dinara, a namera je da taj iznos sredstava bude udvostručen u narednoj godini.

Pešačke staze i trotoari obnovljeni su na teritorijijama mesnih zajednica, Vašarište, Centar, Palilule, Filip Kljajić,a paralelno sa radovima koji se izvode u MZ Lepenica, izvode se i radovi na teritoriji MZ Šumarice.

JKP „Šumadija“ punom parom izvodi aktivnosti na uređenju komunalne infrastrukture na teritoriji grada, čemu svedoče svakodnevni radovi kako na seoskom, tako i na prigradskom i gradskom području. Danas prisustvujemo asfaltiranju dela trotoara u Ulici Dragoslava Srejovića, dok se u isto vreme uređuje prostor ispred Sokolane uz Ulicu Dimitrija Tucovića. Takođe smo sanirali i dva trotoara sa visokom frekvencijom pešačkog saobraćaja u Daničićevoj ulici i Bulevaru kraljice Marije. Asfaltiran je i deo pešačkih staza u Spomen parku. U tekućoj godini izvršili smo rekonstrukciju trotoara u dužini  preko 1500 metara. Svesni smo mnogobrojnih problema koji su se gomilali godinama, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa njima, i radove ćemo nastaviti sve dok nas bude poslužilo lepo vreme – kazala je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti

Trotoar u Dragoslava Srejovića je bio u jako lošem stanju, zbog čega su pripremni radovi za asfaltiranje trajali duže, kazao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP „Šumadije“ i zamolio sugrađane za strpljenje, jer će zbog velike frekvencije saobraćaja na ovoj deonici, radovi biti okončani za pet do šest dana.