Tradicionalno na Šumadija sajmu danas je otvorena najveća cvetna manifestacija u regionu - Sajam hortikulture. Sajam je okupio brojne rasadnike, proizvođače cveća, uvoznike i distributere semenske robe, dekorativnog bilja, prateće opreme, distributere baštenskog nameštaja iz zemlje i regiona. U ime grada Kragujevca, Sajam hortikulture otvorila je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne poslove.

Sajam hortikulture je manifestacija od velikog značajna za grad Kragujevac jer promoviše ekologiju i zelene vrednosti koje su usmerene na dobrobit prirode i ljudi, rekla je Maja Angelovska. Grad je u prethodnom periodu doneo odluku „Vrati dah prirodi – posadi drvo“ i koja nam je omogućila da sadnjom drveća, cveća i zelenila obezbedimo zdraviji i čistiji vazduh a time kvaliteniji život naših građana, rekla je ona, podsetivši i na veliku zelenu cvetnu oazu u Velikom parku u kojoj uživa veliki broj Kragujevčana.

Možemo se pohvaliti velikim brojem izlagača, kojih na ovogodišnjem 14. Sajmu hortikulture ima oko 100, a s obziroma na to da Šumadija sajam brine o partnerima ali i o velikom interesovanju posetilaca za ovu sajmasku manifestaciju, sajam će trajati dan duže odnosno biće zatvoren u ponedeljak 22. aprila, rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma.

Za sve posetioce ulaz je slobodan.