Finale AdmiralBet 3x3 fudbal karavana održano je sinoć na Trgu Radomora Putnika. Trećeplasirana ekipa je Solar M, druga je ekipa Pin Bet, dok je prvoplasirana ekipa Bahu Djokovic Kc koja će otputovati na Masters turnir u Ventspils u Letoniju gde će predstvaljati našu zemlju. Finalu AdmiralBet 3x3 fudbal karavana prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je uručio vaučer prvoplasiranoj ekipi.

Imamo priliku da prisustvujemo još jednom sportskom letnjem spektaklu u našem gradu koji je privukao veliku pažnju Kragujevčana, a posebno dece i mladih. Grad je pokrovitelj ovog turnira, i mi ćemo nastaviti da podržavamo ovakve događaje jer na taj način vraćamo decu sportu i pozicioniramo Kragujevac na sportskoj mapi gde svakako zaslužuje visoko mesto – kazao je Stevović.

Nenad Tanasijević, organizator AdmiralBet 3x3 fudbal karavana u Kragujevcu kaže da je ove godine vladalo veliko interesovanje za učešće na turniru. Ekipe su se nadmetale u četiri kategorije, a bila je i jedna revijalna.

U kategoriji proseniora imali smo 12 timova koji su bili veoma kvalitetni, interesovanje je bilo veliko ali kako se žurilo da se događaj završi pre početka finala, nismo bili u mogućnosti da primimo više ekipa – kazao je Tanasijević i dodao da nije bilo jednostavno organizovati događaj na otvorenom u jednom ovako vrelom danu, ali su kao iskusni organizatori, odgovorili na sve izazove. Ono što je važno napomenuti jeste da šampion ovog takmičenja, pored novčane nagrade kao glavnu nagradu dobija plasman na Masters turnir u Letoniji gde će predstvaljati našu zemlju i imati prilike da se bori za nagradni fond od 5000 evra. Svi troškovi šampionskoj ekipi iz Kragujevca biće plaćeni od strane organizatora.

Inače, fudbal 3x3  je nova disciplina fudbalskog sporta koji se od prošle godine održava širom Srbije na glavnim gradskim trgovima i doživljava veliku ekspanziju kako kod nas tako i u celom svetu.

Nakon finala AdmiralBet 3x3 fudbal karavana, organizovano je praćenje velikog finala Evropskog fudbalskog prvenstva, na Trgu Radomira Putnika.