Помоћници градоначелника

Стефан Јовановић
помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом

Стефан Јовановић рођен 3. фебруара 1994. године у Београду. Завршио студије на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу где је стекао звање дипломирани правник.

За време студија обављао разне дужности из области студентског парламетаризма од председника студентске организације „Удружење студената права“, члана Наставно – научног већа и Савета Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, као и председника Студентског парламента. На Крфу, Република Грчка, 2018. године био организатор сусрета студената Правних факултета из Крагујевца, Београда, Ниша, Новог Сада, Подгорице, Скопља, Загреба, Сплита, Бања Луке и Сарајева. Организатор више научно – стручних трибина из области права као што су „Дани правника“ који се сваке године одржавају на Правном факултету, такође семинара „У сусрет српском грађанском законику“ одржаног на Златибору фебруара 2017. године.

Председник омладине Јединствене Србије за територију Републике Србије, као и члан Извршног одбора странке. У градском одбору Једнинствене Србије у Крагујевцу обавља функцију потпредседнике одбора.

Од 2018. до 2020. године, запослен у Ректорату Универзитета у Крагујевцу на правним пословима, а 4. августа 2020. године именован за помоћника градоначелника града Крагујевца за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Ана Петровић,
помоћница градоначелника
за културу и информисање

Ана Петровић, рођена је 28.02.1970. године у Крагујевцу.

Студије је започела на Accademia di Belle Arti, Perugia (Италија), а дипломирала 1995. године на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, на одсеку Дизајн текстила.

Излагала на више колективних и око педесет самосталних изложби.

Од 2004. до 2012. године бавила се примењеним сликарством, дизајном и развојем Мећавник града Емира Кустурице у Мокрој Гори.

Добитник је награде Туристички цвет, Туристичке организације Србије, за најбоље осмишљене сувенире.

Поред слика, велики изазов јој је пут ка идеалном српском сувениру.

Опус њеног рада су:  слике, осликани намештај, дизајн тепиха и намештаја, дизајн текстила и одевних предмета, осликавање ентеријера, и дизајн предмета за кућу.

Од марта 2020. године радила је у Галерији Куће Ђуре Јакшића као организатор програма.

Говори енглески и италијански језик.

ana.petrovic@kg.org.rs

 

Мирко Чикириз,
помоћник градоначелника за сарадњу са црквама и верским заједницама

Мирко Чикириз, рођен је у Гучи, 21. јануара 1963. године.

Чикиризови преци презивали су се Крсмановић и у време устаљивања презимена у Србији, за трајно породично презиме, узимају еснафско презиме, Чикириз.

Мирко Чикириз је по занимању дипломирани правник. Радио је као адвокатски приправник код адвоката Јасмине Николић. Правосудни испит положио је 1995. године.

Од 1996. до 1998. године ради као секретар Скупштине општине и секретар општинске управе Лапово.

Од 1998. до 2008. године ради као правни заступник и руководилац Службе за заступање у судским споровима у ,,Таково осигурању,, Крагујевац.

Редовно је посећивао семинаре Копаоничке школе природног права  (од 1992. до 2008. године ), Права осигурања на Палићу (од 2002. до 2008. године). Био је на међународном семинару из области аутоосигурања и написао семинарски рад на тему ,,Кранио – церебралне повреде, судско – медицински аспект,, (Право осигурања, Златибор 2008. године)

Од 2008. до 2016. године био је народни посланик у три сазива Народне скупштине Републике Србије (од 2008. до 2012; од 2012. до 2014. и од 2014. до 2016. године).

Био је члан скупштинских одбора:

  • Одбор за уставна питања и законодавство
  • Одбор за права детета

Био је заменик члана скупштинских одбора:

  • Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
  • Одбор за Косово и Метохију
  • Одбор за одбрану и унутрашње послове
  • Одбор за здравље и породицу

Као члан скупштинског одбора за Уставна питања и законодавство имао је студијска путовања током којих је боравио у Европском суду у Луксембургу, у Руској Думи и Кремљу, у парламентима у Луксембургу, Мађарској, Пољској, Белгији, Македонији…

Био је голман фудбалске репрезентације Народне скупштине на неколико међународних турнира парламената европских земаља.

Од 2007. до 2020. године ради као државни секретар у Министарству правде Републике Србије и за то време учествује у раду многих радних група и комисија Владе Републике Србије и Министарства правде.

Био је шеф делегације на конференцији посвећеној Копенхашкој декларацији у Копенхагену – Данска, на којој су били министри правде европских земаља и Русије и шеф државно – верске делагације на међуверском дијалогу у Џог Џакарти, у Индонезији.

2020. године  заснива радни однос у Правосудној Академији, у Београду.

Завршио је обуку за медијска наступе (НДА, Београд, 2005, 2006. и 2007. године)

Заменик је председника Покрета обнове Краљевине Србије и председник Градског одбора у Крагујевцу.

Говори руски и служи се енглеским језиком.

Ожењен је, отац две девојчице и једног дечака.

Стефан Булатовић,
помоћник градоначелника за туризам

Рођен је 11.12.1995. године у Крагујевцу. Завршио је Економски факултет у Крагујевцу и стекао звање мастер економиста – међународна економија.

У периоду од 2011-2016. године био је активан учесник у разним друштвеним пројектима у граду. Учествовао је у организовању, друштвеном деловању, развоју и остваривању разних манифестација за младе.

Од 2016. године је предузетник и оснивач бренда „Индекс пица“ који успешно послује у шест градова у Србији. Говори енглески језик.