Зашто Крагујевац

 

Крагујевац је колевка индустрије у Србији, некадашња престоница, град богатог културно–историјског наслеђа, препознатљив по металском комплексу, град „националне класе“, који последњих година мења свој имиџ и позиционира се на дигиталној мапи као пример добре праксе.

 

Постојећи индустријски аспект увезан је кроз традицију металског сектора и савремених ИКТ. То је град иновација и модерних технологија, дигитализације, високо технолошких инвестиција, град који пружа могућности за запошљавање високообразованих људских ресурса. У Крагујевцу постоји развијен и стимулативан екосистем са развијеним системом и услугама за подршку развоју бизниса.

 

Крагујевац има развијене људске и институционалне капацитете за међународну сарадњу, континуирано је представљен пред европским и међународним институцијама и организацијама, постиже значајне резултате у области међународне сарадње и другим елементима добре управе.

 

Крагујевац је породичан, миран и безбедан град, ушушкан и традиционалан. Његови квалитети, осим људи који у њему живе, су, пре свега Универзитет, Клинички центар, Палата правде. То је пријатељски орјентисан град и социолошки прихватљив за живот који, уз растућу привредну активност праћену повећањем животног стандарда, пружа могућности за запошљавање, пре свега захваљујући доласку реномираних компанија и унапређењем инфраструктуре.

 

Циљ заједничког задатка је одржива будућност Крагујевца. Града у коме људи пре свега желе да живе, раде и развијају свој бизнис.