Сезона Специјалне олимпијаде Србије, за особе са сметњама у развоју, отворена је у Крагујевцу државним првенством у пливању. Такмичење одржано на затвореном базену СПД Раднички, у организацији Крагујевачког спортског клуба „Пчелице“, у присуству директора Специјалне олимпијаде Србије Александра Станојевића, отворио је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Град Крагујевац равномерно улаже како у клубове и спортске организације опште популације тако и за особе са посебним потребама. То подразумева да, поред подршке у реализацији годишњих програма, морају да имају приступ основној спортској инфраструктури ради реализације тренинга али и организације спортских манифестација, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Наставићемо да подржавамо Специјалну олимпијаду и особама са сметњама у развоју помогнемо да буду део спорстких манифестација и кроз спорт и спортска дружења се социјализују и осете да су равноправни чланови друштва.

Ове године на првенству, у дицсиплинама краул и прсно пливање, такмичило се 40  пливача из 10 градова Србије у тимовима које су чинили два женска и два мушка пливача.

У Србији постоји 14 спортских клубова за особе са сметњама у развоју, а на такмичењу у Крагујевцу учествују 10 екипа. Крагујевачки спортски клуб „Пчелице“годинама бележи добре резултате и покушава да што више особа са сметњама у развоју укључи у спорт, рекао је Немања Јевремовић представник Крагујевачког спортског клуба „Пчелице“ и  захвалио се граду Крагујевцу на подршци за реализацију годишњег програма као и државног првенства Специјалне Олимпијаде Србије.  

Организатори су уручили захвалнице свима који су дали допринос афирмацији спорта особа са сметњама у развоју.

Домаћин наредног такмичења Специјалне олимпијаде Србије биће Нови Сад где ће бити одржано првенство државе у стоном тенису.