У просторијама Окружне организације Савеза слепих Србије Крагујевац, Спортском удружењу слепих и слабовидих лица „Кнез“ уручен је говорни пикадо, који је донација Националног спортског савеза слепих и слабовидих особа Србије.

Пикадо са звуком или говорни пикадо је већ уврштен у званична такмичења, а постоји и државно првенство, истакао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Слепим и слабовидим особама ће ова донација много значити, јер ће и они моћи да равноправно учествују на такмичењима на нивоу Републике Србије и шире. Свако укључивање особа са инвалидитетом у одређени вид спортских активности веома је значајно за подизање њихове психофизичке спремности. Такође, значајно је за њихову рекреацију и дружење, као и за све оно на шта сваки човек има право. Град подржава овакве организације већ дужи низ година и наставићемо да то чинимо и у будућности, казао је Стевовић.

Спортско удружење слепих и слабовидих „Кнез“ из Крагујевца окупља слепе и слабовиде особе које учествују у такмичарским категоријама, али се и рекреативно баве спортом. Истакнуте резултате остварили су у шаху, куглању и атлетици.

Пикадо је веома популаран спорт код слепих и слабовидих и имамо активну лигу у којој учествује 13 клубова, рекао је Петар Врањковић, председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих. Говорни пикадо има говорни програм прилагођен слепим и слабовидим особама. Без обзира на узраст, сви могу да учествују - да се такмиче или рекреативно занимају.