Екипе предузећа Шумадија доо Крагујевац почеле су са сређивањем игралишта за децу и терена на отвореном за мале спортове који су изграђени или реконструисани у претходном периоду. Радове на недавно изграђеном игралишту за децу у Багремару обишао је члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић.

С првим лепим временом и повољним временским условима отпочињемо сређивање и реконструкцију новоизграђених и реконструисаних игралишта за децу и терена на отвореном за мале спортове и тиме дамо снажан импулс свему ономе што смо у претходном периоду урадили, казао је члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић. 

Игралиште у Багремару смо урадили прошле године и прво је које уређујемо у оквиру овог програма за шта смо из буџета  издвојили девет милиона динара. Уз подршку градоначелника Дашића који инсистира на новим пројектима изградње и реконструкције спортске инфраструктуре у свим деловима града, средства су готово дупло увећана у односу на претходни буџет и износе 25 милиона динара, истакао је Стевовић и замолио грађане за стрпљење јер ће свака мања или већа месна заједница добити место за рекреацију, опуштање, дружење и игру. Он је и апеловао на све грађане да брину о игралиштима и чувају их јер су наша заједничка имовина. Стевовић је подсетио да су, у циљу очувања и заштите игралишта од вандализма, планиране мере, најпре постављање видео надзора, едукација најмлађих суграђана а уколико је реч о малолетним лицима који их оштете, тражиће се грађанска одговорност родитеља. Град мора да нађе начин да се стане на пут вандализму и рушењу јавне својине, поручио је Стевовић, члан Градског већа. 

У насељу Багремар сређено је спортско игралиште, затим изграђено ново игралиште за децу и становници овог дела града су веома задовољни јер су добили свој кутак за рекреацију, спортска окупљања а најмлађи модерно уређено и безбедно место за игру.

Александар Крстић, грађанин МЗ Багремар каже да годинама уназад не изостаје подршка локалне самоуправе, нарочито сектора за спорт. Недавно се догодило да су неки делови игралишта за децу које је град  направио прошле године оштећени и сада у оквиру акције сређивања игралишта добијамо реновирано игралиште за најмлађе. Очување игралишта је одговорност свих нас и зато позивам своје комшије и суграђане да их сачувамо за следеће генерације, казао је један од чланова Удружења Багремарац. У Багремару има доста младих и деце и овакви терени нам значе због здравих навика најмлађих суграђана и зато ћемо заједно уз подршку града да их одржавамо и унапређујемо.