Након консултација са шефовима одборничких група, Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града заказао је седницу градског парламента за уторак, 11. април.

Разлог због кога сам заказао 24. редовну седницу Скупштине града је да изаберемо кандидате који ће понети највеће признање које град Крагујевац додељује – Ђурђевданску награду. Након спроведеног јавног позива, комисија коју је формирао градоначелник је саставила своје предлоге појединаца и институција који би требало да буду носиоци овог признања о чему ће се одборници изјашњавати на  седници.

Бираћемо новог одборника у Скупштини града Крагујевца. Уместо Горана Аксовића који је поднео оставку на одборнички мандат на претходној седници, у одборничку клупу ће сести Драган Томић, први наредни одборник са листе СНС у Крагујевцу – казао је Петрашиновић.

Одборници ће разматрати финансијске извештаје за 2022. годину и промене финансијских извештаја за 2023. годину установа чији је оснивач град, као и извештаје о раду и пословању установа културе за 2022. годину. На дневном реду ће се наћи Предлог одлуке о доношењу Локалног антикорупцијског плана (ЛАП) града Крагујевца за период 2023-2026. године и предлог одлуке који се тиче програма мера за одбрану од поплава на територији града Крагујевца за воде другог реда за 2023. годину.