За кошаркаше „Радничког“ који су се освајањем првог места у Другој мушкој лиги, вратили у највиши ранг такмичења - Кошаркашку лигу Србије, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић, организовали су свечани пријем.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, управи, тренерима и сваком играчу појединачно честитао је што су у веома кратком року успели да крагујевачки Раднички уведу у Кошаркашку лигу Србије и направе резулат који их је вратио у највиши ранг такмичења на домаћем терену. То даље мотивише навијаче и подстиче младе људе да више обраћају пажњу на спорт, да се баве спортом и посвете здравом животу што ће их одвојити од уређаја модерне технологије. Крагујевачка јавност је презадовољна због тога, а то и јесте суштина зашто радимо и зашто бодримо кошаркашки клуб Раднички, поручио је градоначелник Дашић.

Град чврсто стоји уз своје спортске колективе а приступање Кошаркашкој лиги Србије је важан резултат који ће помоћи да имамо још више деце на теренима а самим тим и допринети да буде још више младих људи из Крагујевца у првом тиму. Трудићемо се да их на истом финансијском нивоу подржавамо тим у Кошаркашкој лиги Србије што град на почетку неће више коштати управо због тога што имамо довољно младих, талентованих и добрих кошаркаша који ће моћи да изнесу ову велику причу и за Град и за сам СПД „Раднички“, казао је Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Када смо се окупили у мају прошле године знали смо шта нам је циљ. Било је јако тешко, јер је сезона била дуга, јака лига а због система такмичења - без права на грешку. Успели смо да препродимо све потешкоће и на крају заслужено због уложеног рада ушли у лигу, али и заузели прво место, казао је тренер кошаркаша Радничког Стеван Мијовић. Што се тиче наредне сезоне, већ разговармо са играчима, кренућемо на време са припремама и не плашимо се изазова. Очекујемо успех и наредне године и то не борбу за опстанак већ борбу за високу позицију на табели како би кошарку у Крагујевцу вратили тамо где јој и место и које Крагујевац заслужује, поручио је Мијовић, захваливши се Граду, градоначелнику и члану Градског већа на подршци и сталном бодрењу.