У МЗ Вашариште у Улици Приштинској екипе ЈКП Шумадија, сектор нискоградње изводе завршне радове на асфалтирању. У улицу дужине нешто више од 270 и ширине пет метара биће уграђено 275 тона асфалтне масе а вредност радова је 4,9 милиона динара. Радове су данас обишли Александар Лазовић, шеф кабинета градоначелника Крагујевца са сарадницама Зорицом Ђорић, в.д. начелницом за комуналне послове и Љиљаном Пршић, в.д. начелницом за имовинске послове, урбанизам, изградњу и озакоњење и директор ЈКП Шумадија Марко Вујновић.     

Током целе године временски услови су ишли на руку за извођење радова па смо чак и премашили нека очекивања, казао је Александар лазовић, шеф кабинета. Грађевинска сезона креће и изградња путне инфраструктуре а екипе ЈКП Шумадије су на локацијама у граду. Веома брзо ће из МЗ Вашариште екипе и механизација ЈКП ШУмадије прећи у Сушицу где радимо Цајгетову улицу, на Денино брдо, затим у МЗ Бресница где радимо улице 25. августа и Кадињача, додао је Лазовић и подсетио да се паралелно са радовима на асфалтирању изводе и радови на санацији путева на сеском подручју у Рогојевцу, Јарушицама и приградском делу у Ердечу.

Буџет за ову годину је позициониран тако да имамо могућности да инвестирамо у ове радове, више него ранијих година и спремни смо да одговоримо изазовима. Сигуран сам да ћемо на крају године заиста имати један репрезентативан резултат и видљив учинак градске управе на челу са градоначелником Николом Дашићем, казао је Александар Лазовић, шеф кабинета градоначелника.

Комунално предузеће Шумадија сектор нискоградње наставља да обавља своју делатност на одржавању путне инфраструктуре у граду Крагујевцу. Пре асфалтирања Приштинске улице у МЗ Вашариште урађени су припремни радови од скидања старог асфалта, поправке ивичњака и уградње новог, издизање шахти до нивоа коте, уградње каменог материјала, ваљања и кишне канализације до данашње уградње 275 тона асфалтне масе у укупној дужини нешто висе од 270 метара и ширине пет метара, рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија. Вредност радова је 4,9 милиона динара.

Вујновић је истакао да су у току припремни радови за асфалтирање Улице Кадињача у Бресници, а иначе машине ЈКП ШУмадија су на територији читавог града од копања канала у Рогојевцу, тампонирања улица у Ердечу, атарских путева у Јарушицама, грађевински радови се изводе у улици Ужичке републике  као и санација ударних рупа у ужем центру града.