У оквиру концертне сезоне Музичког центра у Другој крагујевчкој гимназији наступа прослављени виолиниста Стефан Миленковић. Пре вечерњег наступа, уметник је у сали Скупштине града са ученицима Музичке школе ’’др Милоје Милојевић’’ и студентима ФИЛУМ-а, разговарао о класичној музици, начинима вежбања и извођења композиција али је говорио и о својим искуствима на наступима и свом уметничком путу. У градској кући, Стефана Миленковића су дочекали и пожелели добродошицу и пријатан боравак у Крагујевцу, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић и члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић.  

Један од најпознатијих српских виолиниста са светском каријером у Крагујевцу је одржао концерт пре пар година, наступао је на прошлогодишњем Арсенал фесту, али, како каже, у човеку остаје пријатан утисак срдачности и добродошлице коју је доживео.     

Задовољство ми је да сам поново у Крагујевцу и поново ми је исти утисак, срдачност, добродошлица, пријатељство и осећај да људи, публика заиста цени оно што уметник ради и представља на сцени, каже Стефан Миленковић. То је за било ког музичара, уметника важна и драгоцена ствар. У Крагујевцу имамо те предуслове за један заиста успешан концерт и више од тога, лепо дружење на сцени преко музике али и ван сцене као сада са ученицима и студентима.  

Врсни уметници као што је Стефан Миленковић и чешће треба да долазе у Крагујевац, град у чијем генетском коду је уткана музика, будући да је Шлезингер, музички образовани, позоришни композитор још почетком 19. века у Крагујевцу основао први оркестар, казао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа и подсетио да је Миленковћ у последњих пар година већ други пут наступа са крагујевачким камерним оркестром. Задовољство је што је тако велики уметник изабрао да наступа у Крагујевцу са камерним оркестром Шлезингер а још веће што је пре свог наступа разговарао са ученицима и студентима како би им  пренео своја искуства. Искуства из праксе а посебно када се ради о мајсторма свог заната, могу много да допринесу у смислу стицања нових вештина и искуства у даљем раду и наступу на сцени, казао је Бјелетић.

Славни виолиниста је током своје каријере одржао концерте широм света као солиста, али и са најеминентнијим оркестрима као што су Берлински симфонијски оркестар, Хелсиншка филхармонија и многи други. Вечерас од 20.00 сати у Другој крагујевачкој гимназији, уметничка дела чувених композитора извешће са Градским камерним оркестром Шлезингер.