Централна комисија за утврђивање штете насталe услед елементарне непогоде, проузроковане обилним падавинама на територији града Крагујевца објавила је данас Јавни позив за пријаву штете насталу током јула 2023. године и то од олујног ветра, града и кише на породичним стамбеним објектима који се редовно користе за задовољење основних животних потреба. Грађани могу да пријаве штету почев од данас па до 25. августа.

Услов за пријаву штете на породичном стамбеном објекту јесте, да је објекат оштећен услед јаког олујног ветра, града и кише у јулу 2023. године, да је оштећена или уништена ствар која je неопходна за задовољавање основних животних потреба и да је била у свакодневној или редовној употреби.

Пријава штете која се односи на помоћне објекте и викенд куће, као и за покретну имовину неће бити разматране од стране Комисије.  

Пријава штете се подноси искључиво на кружном шалтеру Градске управе, на адреси Трг слободе бр. 3, сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова, на прописаном обрасцу који се може преузети на кружном шалтеру и званичној интернет страници града Крагујевца: https://kragujevac.ls.gov.rs/ у категорији: Документи – Обавештења – Јавни позиви.

Пријаве поднете након прописаног рока неће бити разматране од стране Комисије.

За све додатне информације, грађани могу да се обрате Служби кол центра на број телефона 034 / 505 – 800 сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.