У Крагујевцу је данас у сусрет обележавању Дана младих, Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, разговарао је са представницима удружења и организација које раде са младима и за младе а у циљу предузимања активности које ће у складу са њиховим потребама помоћи унапређењу њиховог положаја.

Трудимо се на све начине да унапредимо положај младих и да водимо онакву омладинску политику какву они у Крагујевцу заслужују. Данашњим састанком на који су позвани представници цивилног сектора, представници студентских и ђачких парламената, желели смо да добијемо повратне информације јер је у току припрема плана активности за будући период, а важно нам је да све наше активности буду усклађене и уређене на начин који одговара младима и њиховим потребама, рекао је Јовановић. Подсетивши да је у току израда Стратегије за младе, којом су утврђене приоритетне области а односе се на здравље, безбедност, образовање, едукацију, културу он је додао да град Крагујевац покушава да кроз све конкретне активности унапреди положај младих.

Иначе Популациони фонд Уједињених нација (UNFPA) и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women), уз финансијску подршку Министарства спољњих послова и међународне сарадње Републике Италије спроводе пројекат ”Вршњачка подршка младима”. Пројекат има за циљ да прошири могућности младих за учествовање у локалним активностима и заговарачким процесима на локалном нивоу како би се теме људских права и родне равноправности промовисале, а млади укључили у све аспекте живота у локалној заједници.