На данашњој седници Градског савета за запошљавање усвојена је Одлука по Јавном позиву незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2023. години.

Град већ дуги низ година издваја значајна средства за самозапошљавање у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Овим пројектом издвојено је око 12,6 милиона динара где ће свако од изабраних кандидата добити износ од по 300.000,00 динара, док је за један захтев одобрен износ од 330.000,00 динара пошто је у питању особа са инвалидитетом, што је један од приоритета. Стигло је преко 70 захтева, а по бодовању је изабран 41 захтев са  различитим идејама. Од свих пројеката,  пројекти самозапошљавања су се показали као најодрживији, јер осим што имамо мање људи на бироу као конкретан ефекат, ти људи који су запослили сами себе након тога отварају радна места и за друге људе. Ови пројекти су због тога вишеслојни и у пуном капацитету показују да новац уложен на овај начин није узалуд бачен – казао је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду и додао да је за пројекте самозапошљавања интересовање грађана ове године било веће чак за 30% у односу на претходне, па ће град следеће године конкурисати за већа средства.

У укупном износу средстава која су одобрена за пројекте самозапошљавања Град Крагујевац учествује са 55%, а Национална служба за запошљавање са 45%.