Град Крагујевац је и ове године издвојио значајна средства у износу 13,75 милиона динара као вид подстицаја за 43 предузећа и предузетника из области металског, ИКТ сектора и женског предузетништва, Свечано потписивање уговора обављено је у згради Градске управе где је у име Града Крагујевца, уговоре потписао Дејан Ружић, начелник Градске управе за развој и инвестиције.

Ово је друга година за редом, како Град Крагујевац на овај начин помаже и подстиче развој постојећих предузећа, која ће наведена средства искористити, како су у својим плановима навели, за додатно запошљавање, осавремењавање производње, боље позиционирање на тржишту и конкурентност, улазак на тржиште добављача већих производних компанија, набавку нових софтвера и лиценци и обуку за жене предузетнице.

Ова подршка превасходно се односила на фирме које постоје најмање 12 месеци. И то је битна одлика овог програма која га разликује у односу на други програм ЛЕР-а у оквиру кога Град Крагујевац у сарадњи са Националном службом за запошљавање пружа подстицаје за новоотворена предузећа. Ово су предузећа која су прошла онај најтежи период од првих 12 месеци што обећава да ће поврат те инвестиције бити дугорочно добар за град Крагујевац – казао је Ружић и истакао да је прошле године за овај програм издвојено 8,2 милиона динара из градског буџета чиме је подржано 25 предузетника. Ове године та средства су већа за преко 67% и са таквим тендом ће се наставити и убудуће.