Опрему и материјал намењене за унапређење рада саобраћајне полиције коју је град Крагујевац набавио из средстава наплаћених новчаних казни и преступа предвиђених прописима о безбедности саобраћаја, градоначелник  Никола Дашић у присуству начелника Полицијске управе Крагујевац Владимира Шебека и њихових сарадника, уручио је Одељењу саобраћајне полиције.  

Изражавајући задовољство што је град у прилици да допринесе стварању бољих услова за рад саобраћајне полиције које су значајне са апекта безбедности у саобраћају, градоначелник Крагујевца Никола Дашић је истакао да је сарадња са Полицијском управом и до сада била добра али да је могуће да се и даље развија. Пре свега, то се односи на даље улагање у превенцију и спречавање саобраћајних прекршаја, камере у саобраћају или друго за аутоматску евиденцију и прекршај, казао је градоначелник Дашић. Заједнички циљ и интерес је безбедност наших грађана, поручио је градоначелник Дашић.

Реч је о скупој и квалитетној опреми уз помоћ које ће рад саобраћајних полицијских службеника бити олакшан, казао је Драган Томић, начелник Одељења саобраћајне полиције који се у име Полицијске управе и свих полицијских службеника у Крагујевцу захвалио локалној самоуправи. Као приоритетан задатак ПУ у Крагујевцу и Одељења саобраћајне полиције је пре свега безбедност свих грађана на подручју града. Опрема која нам је донирана из средстава локалне самоуправе умногоме ће нам помоћи у остваривању тог циља, казао је Томић, начелник Одељења и истакао да ће саобраћајна полиција наставити са редовним и појачаним контролама саобраћаја у циљу побољшања стања безбедности у граду. Донација је резултат добре сарадње локалне самоуправе и Полицијске управе, Одељења саобраћајне полиције у претходном периоду и сигуран сам да ће као таква да се настави и убудуће.

Опрему у вредности близу милион динара, која је данас уручена чине алкометри са комплетном опремом за саобраћајну полицију, сет за вршење увиђаја саобраћајних незгода, додатна опрема за узорковања ПАС тестирања, рачунар  и мултифункционални штампач.