За учеснике 15. Међународног фестивала камерних хорова и вокалних ансамбала, Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом организовао је пријем у Свечаном салону Градске управе.

Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала је значајан сегмент којим Музички центар као организатор употпуњује културну понуду града, казао је Јовановић, помоћник градоначелника честитајући на истрајности и организацији. На више локација у граду наредне четири вечери Крагујевчанима ће своја достигнућа представити хорови и ансамбли из Хрватске, Турске, Бугарске, Словеније и Србије. 

Проф.др Милоје Николић, оснивач Фестивала, овогодишњу манифестацију је оценио као једну од бољих и истакао да ће публика  уживати у извођењу осам врхунских хорова. Концепт програма је врло занимљив а циљ је да се сваки од хорова презентује на најбољи могући начин јер су фестивали основа за дружење и јачање пријатељства, казао је проф. др Николић.

Фестивал траје до четвртка, 24. августа и сви заитересовани могу присуствовати и уживати у извођењу различитих композиција.