Хуманитарна „Трка кроз Шумарицеˮ  чији је циљ прикупљање новчаних средстава за лечење две наше суграђанке Неде Кујунџић и Симоне Стојановић, одржана је данас, пети пут по реду, у Шумарицама. Старту трке, присуствовао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Главна трка на 5м почела је у 11 часова, а претходила јој је дечија трка која је такође стартовала од хотела „Шумарице“.
Град Крагујевац је подржао ову трку јер смо хтели да дамо подршку хуманитарној акцији за наше суграђанке којом показујемо
солидарност и емпатију која је увек красила наш Крагујевац. Спорт је у венама Крагујевчана вековима, спорт прожима сваку пору нашег града и онда када желимо и морамо да будемо хумани и онда када желимо да будемо здрави. Прошле године је било преко 300 учесника па очекујемо да овај број буде већи ове године – казао је Стевовић.

Један од организатора  трке, Бранимир Пешић казао је да ова трка расте из године у годину како по броју учесника тако и организационо. У прилог томе говори и чињеница да је ова трка проглашена за трећу најбољу у целој држави у категорији трка до 10км. Иако победници добијају пехаре и медаље, сврха трке је хуманитарна, да прикупимо новац за наше суграђанке и да ту децу приближимо њиховом циљу, објашњава Пешић.