Поједини медији објавили су данас непроверену информацију да је ученика ОШ ‘’Мирко Јовановић’’ неко у близини школе приморао да узме бомбону или жваку и да му се након тога слошило, што је изазвало непотребну панику и страх код родитеља свих ђака у Крагујевцу.

Непроверена информација кренула је од једног родитеља који је у групи родитеља друге крагујевачке школе "упозорио" на ситуацију која "се десила" у ОШ ‘’Мирко Јовановић’’ у којој је "нека особа испред школе дала бомбону или жваку детету ком се након тога слошило".

По свим до сада познатим информацијама, детету се слошило на путу од куће до школе, на почетку друге смене, око 14 сати. Њега су прво приметили школски другови из другог одељења и замолили старију особу коју су срели у пролазу да им помогне да дете стигне до школе, где га је сачекала учитељица која је позвала хитну помоћ и детету је указана помоћ.

Анализом крви утврђено је присуство неке супстанце али до сада није познат узрок њеног присуства и ни у једној изјави се не појављује неко ко је "детету дао бомбону или жваку".

Полиција тренутно ради свој посао и објавиће резултате истраге.

Град Крагујевац, као локална самоуправа која посебну пажњу посвећује безбедности деце, посебно у образовним институцијама, уверава јавност да су наше школе безбедне и да нема разлога за панику, поручио је члан Градског већа за образовање, Душан Алексић.