У наставку акције поделе спортске опреме, Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт обишао је данас вртиће „Лане“ и „Полетарац“ где је малишанима уручио лопте за различите спортове.

Ово ми је најомиљенији део посла. Ово је део посла када радим са децом, када видим насмејана лица и искрену радост када им покажемо лопте. Лопта је заједнички именитељ радости за сву децу. Видимо да оваква акција има смисла, у разговору са васпитачима који кажу да им овакви реквизити недостају и увек их нема довољно, с обзиром на велики број деце која похађају ове вртиће – казао је Стевовић.

Слађана Чађеновић, руководилац вртића „Лане“ и „Сунце“ захвалила се Предрагу Стевовићу, члану Градског већа за спорт на урученим поклонима и нагласила важност спорта и физичких активности на отвореном у њиховом развоју.

Руководилац вртића „Полетарац“, Данијела Поповић такође се захвалила на урученим поклонима.

Желим да се захвалим Предрагу Стевовићу, члану Градског већа за спорт јер нам је и овог пута, као и много пута до сада, изашао у сусрет и обрадовао наше малишане. Спорт је веома значајан како за њихов физички развој тако и за ментални јер је све то повезано. Деца су нам постала статична услед велике доступности технологије и свега онога што нам је донело време у коме живимо, али ми као њихови васпитачи се трудимо да их подстакнемо да буду физички што активнији и да користимо што више различитих реквизита, како оних природних који се тренутно налазе у нашем дворишту тако и  ових које смо добили, као што су ове лопте – казала је Данијела Поповић.

Иначе, у оба вртића у току је обележавање Дечије недеље у току које ће кроз различите активности, заједничким снагама и уз подршку продице, васпитача, градских институција и организација бити усмерена пажња јавности на дечије потребе, дечија права и важност подршке раном развоју.