Са фестивала „Цео свет – театар“ који је одржан  у Нижњем Новгороду у Русији, у Књажевско-српски театар стигле су три награде. На овом фестивалу, крагујевачко позориште учествовало је са представом "Дневник једног лудака", Н. В. Гогоља, у режији Душана Станикића.

Глумац Књажевско-српског театра Иван Видосављевић проглашен је лауреатом првог степена и награђен за најбољу мушку улогу, такође добитник је и специјалне награде ѕа глуму - за велики допринос развоју сарадње, ојачавање пријатељских и културних односа и активно учешће у Међународном фестивалу позоришних трупа, како стоји у образложењу жирија. Још једна награда припала је редитељу представе и глумцу Књажевско-српског театра, Душану Станикићу који је награђен специјалном наградом за режију представе „Дневник једног лудака“.

Фестивал "Цео свет - театар" се одржава  девети пут и за то време прерастао је из регионалног у сверуски, а сада и у међународни фестивал на коме је учествовало преко 4.000 људи. Фестивал обухвата све жанрове позоришне уметности и наступа у четири категорије: луткарско позориште, драмско позориште, музичко позориште, уметнички приказ.

Књажевско-српски театар је присутан и на домаћој фестивалској сцени где постиже запажене успехе. На осмом позоришном фестивалу "Буцини дани" у Александровцу, представи у продукцији крагујевачког театра "Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века", припала је награда ѕа продукцију "Миња Обрадовић". Аутор представе је Анђелка Николић која потписује и режију, а копродуценти су поред Књажевско-српског тратра. Пулс театар Лазаревац, Сеоски културни центар Марковац и Уметничка група „Хоп.Ла!“ из Београда.