У Улици Драгослава Срејовића, у МЗ Лепеница у току су завршни радови на асфалтирању дела тротоара које изводе екипе ЈКП „Шумадије“. Реч је о дугогодишњем проблему суграђана који живе у овом делу града, јер је видно оштећен тротоар, без обележених паркинг места био небезбедан за кретање пешака, на деоници са великом фреквенцијом саобраћаја.

Радове у овој месној заједници данас су обишли Александар Лазовић. шеф Кабинета градоначелника, Маја Ангеловска, члан Градског већа за комуналне делатности, Дејан Ружић, начелник Градске управе за развој и инвестиције и Зорица Ђорић, начелник Градске управе за комуналне послове.

Ово је заиста био један озбиљан проблем на територији МЗ Лепеница која представља једну од највећих месних заједница у Крагујевцу. То је нешто што су сами суграђани истицали годинама уназад и ми имамо прилику да им изађемо у сусрет, да решимо тај проблем. Иако је последњих година наш фокус био на изградњи саобраћајница, санирању ударних рупа, како би возила могла безбедно да се крећу, јако битан сегмент је и неометано кретање пешака. Знамо да међу пешацама има како наших најстаријих суграђана, тако и најмлађих. Да бисмо дали допринос безбеднијем кретању пешака, такође и свих учесника у саобраћају, у наредном периоду, фокус ће нам бити управо на тротоарима и пешачким стазама – казао је Лазовић.

Тротоар у Улици Драгослава Срејовића асфалтира се у дужини од 200 метара, биће уграђено 170 тона асфалтне масе, а вредност радова је око 3,8 милиона динара.

ЈКП „Шумадија“ ће након асфалтирања ове пешачке стазе обележити паркинг места чиме ће онемогућити несавесне возаче да својим паркирањем заузму читаву површину пешачке стазе и тиме угрозе безбедно кретање пешака.

Ове године је за  уређење пешачких стаза из градског буџета издвојено 12,6 милиона динара, а намера је да тај износ средстава буде удвостручен у наредној години.

Пешачке стазе и тротоари обновљени су на територијијама месних заједница, Вашариште, Центар, Палилуле, Филип Кљајић,а паралелно са радовима који се изводе у МЗ Лепеница, изводе се и радови на територији МЗ Шумарице.

ЈКП „Шумадија“ пуном паром изводи активности на уређењу комуналне инфраструктуре на територији града, чему сведоче свакодневни радови како на сеоском, тако и на приградском и градском подручју. Данас присуствујемо асфалтирању дела тротоара у Улици Драгослава Срејовића, док се у исто време уређује простор испред Соколане уз Улицу Димитрија Туцовића. Такође смо санирали и два тротоара са високом фреквенцијом пешачког саобраћаја у Даничићевој улици и Булевару краљице Марије. Асфалтиран је и део пешачких стаза у Спомен парку. У текућој години извршили смо реконструкцију тротоара у дужини  преко 1500 метара. Свесни смо многобројних проблема који су се гомилали годинама, али смо спремни да се ухватимо у коштац са њима, и радове ћемо наставити све док нас буде послужило лепо време – казала је Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне делатности

Тротоар у Драгослава Срејовића је био у јако лошем стању, због чега су припремни радови за асфалтирање трајали дуже, казао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП „Шумадије“ и замолио суграђане за стрпљење, јер ће због велике фреквенције саобраћаја на овој деоници, радови бити окончани за пет до шест дана.