У оквиру „Зимске чаролије“ данас је на Тргу Радомира Путника одржана четврта радионица Факултета педагошких наука под називом "Бајка изненађења“. Радионици је присуствовао Предраг Стевовић, члан Привременог органа града Крагујевца.

Малишани су имали прилику да уживају у језичким играма, камишибаји представама и стоном позоришту а студенти са смера Васпитач у предшколским установама припремили су занимљиве задатке за развој графомоторике, као и за развој предвештина читања и писања.

Предраг Стевовић захвалио се овом приликом Факултету педагошких наука који је и овога пута организовао креативну и иновативну радионицу за најмлађе. Он је истакао да је изузетно важно да младима понудимо квалитетне садржаје који ће их одвући од екрана којима су свакодневно изложени, у лепом и бајковитом окружењу које пружа нови градски Трг.

Данашња радионица је посвећена развоју говора. Припремили смо нека драмска извођења познатих бајки, кроз камишибаји што на јапанском значи „папирно позориште“. У питању је форма уличног театра, камерна форма за мањи број деце која је некада била популарна у Јапану а данас је наставила да живи углавном у вртићима широм света. Ми смо је донели у Крагујевац како би се и крагујевачка деца упознала са овом драмском формом. Такође, припремили смо и стоно позориште, језичке игре као и задатке који доприносе развоју предвештина читања и писања. – казала је Јелена Спасић, ванредни професор Факултета педагошких наука у Јагодини.