Под покровитељством града Крагујевца отворен је „Други конгрес ургентне медицине Шумадије 2024“ који је окупио 480 лекара и техничара из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Конгрес који организује Завод за ургентну медицину Крагујевац, Ургентни центар КЦ Крагујевац, Регинална лекарска комора за Централну и Западну Србију и Окружна подружница Српског лекарског друштва Крагујевац јединствен је по форми, садржају и радионицама на којима се усавршавају старе и нове вештине у збрињавању животно угрожених пацијената. Други конгрес УМ отворила је Јелена Павић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Част ми је да као представник Града отворим Други конгрес који годинама окупља стручњаке из области ургентне медицине центара Србије и региона. Конгрес је од изузетног значаја јер се на овај начин размењују знања, искуства, директно се доприноси квалитету хитне медицинске службе и здравствене заштите, рекла је Јелена Павић, чланица Градског већа, и учесницима пожелела пуно успеха у даљем раду.

„Други конгрес ургентне медицине Шумадије 2024“ на коме учествују предавачи из целе земље и региона доприноси побољшању квалитета здравствене заштите и велико ми је задовољство што су међу њима и стручњаци из Универзитетског клиничког центра Крагујевац, рекао је проф. др Слободан Милисављевић, директор ове установе. Имајући у виду изузетан значај конгреса, надам се да ћемо у циљу побољшања квалитета здравствене заштите и наредних година бити сведоци оваквих дешавања, додао је он, подсетивши да ће УКЦ добити и нову зграду са потпуно новим концептом по свим европским и светским стандардима, новом опремом и новим квалитетним особљем чиме ће се и квалитет ургентне медицине подићи на знатно виши ниво, поручио је проф. др Милисављевић.

Ургентни центар УКЦ Крагујевац има кровну позиција за ургентну медицину у Централној Србији. Задовољство нам је да као едукативна база и терцијарни ниво здравствене заштите апсолутно подржимо све што је у интересу да постанемо четврта тачка ослонца националне платформе ургентне медицине, рекла је др Татјана Лазаревић, директорка Ургентног центра Крагујевац. Овакви конгреси су прилика да се повежу све кључне тачке, да би наше грађанство, струка и читава заједница били сигурни да је оно што радимо на светском нивоу, истакла је др Лазаревић и додала да су сви тимови у Ургентном центру повезани, да је синергија обавезујућа и да као таква даје резултате.