Традиционалнo на Шумадија сајму данас је отворена највећа цветна манифестација у региону - Сајам хортикултуре. Сајам је окупио бројне расаднике, произвођаче цвећа, увознике и дистрибутере семенске робе, декоративног биља, пратеће опреме, дистрибутере баштенског намештаја из земље и региона. У име града Крагујевца, Сајам хортикултуре отворила je Маја Ангеловска, чланица Градског већа за комуналне послове.

Сајам хортикултуре је манифестација од великог значајна за град Крагујевац јер промовише екологију и зелене вредности које су усмерене на добробит природе и људи, рекла је Маја Ангеловска. Град је у претходном периоду донео одлуку „Врати дах природи – посади дрво“ и која нам је омогућила да садњом дрвећа, цвећа и зеленила обезбедимо здравији и чистији ваздух а тиме квалитенији живот наших грађана, рекла је она, подсетивши и на велику зелену цветну оазу у Великом парку у којој ужива велики број Крагујевчана.

Можемо се похвалити великим бројем излагача, којих на овогодишњем 14. Сајму хортикултуре има око 100, а с обзирома на то да Шумадија сајам брине о партнерима али и о великом интересовању посетилаца за ову сајмаску манифестацију, сајам ће трајати дан дуже односно биће затворен у понедељак 22. априла, рекао је Александар Штајн, директор Шумадија сајма.

За све посетиоце улаз је слободан.