За све генерације љубитеља квалитетне музике припремљен је богат програм трећег по реду Традиција феста у организацији ЦЗНТК Абрашевић , ГТО Крагујевац и Дома омладине под покровитељством града Крагујевца, најављено је на конференцији за медије одржаној у студију Центра Абрашевић. На Тгру војводе Радомира Путника разноврстан програм и позната имена традиционалне музике централне Србије и Шумадије наступаће прве вечери фестивала у част Драгише Недовића, прослављеног композитора  и текстописца. Друге вечери од 20.30 сати наступаће Звонко Богдан и 14 тамбураша.

Из године у годину Центар ангажује уметнике са наших простора који на јединствен начин баштине и негују традиционалну песму и музику, казао је Марко Лазовић, директор ЦЗНТК Абрашевић и прве вечери посвећене Драгиши Недовићу најавио барда српске фруле Бору Дугића и Бобана Продановића уз Омладински народни оркестар Славка Митровића Цалета. Наступаће певачи који својим песмама чувају звук традиционалне српске музике, Александар Тирнанић и Давор Јовановић. Чланови Центра Абрашевић, Ревијом старих ношњи из различитих епоха и стилова представиће богатство материјалног и културног стваралаштва централне Србије а Велики Народни оркестар наступаће са старим мелодијама шумадијског краја.  Друге вечери на сцени на Тргу војводе Радомира Путника, Звонко Богдан са својим тамбурашима свираће панонску музику и крагујевачким тргом пронети дух и звук војвођанских салаша, казао је Лазовић и изразио задовољство због квалитета фестивала и одзива уметника који препознају његов значај.

Најављујући програм Градске туристичке организације Крагујевац,  Мирјана Миленковић, директорка ГТО је истакла да је конципиран тако да одише традицијом и то у намери да свим посетиоцима и гостима из других градова представимо аутентичне гастрономске укусе и пића али и промовишемо сеоски туризам.  Током дводневног фестивала на свом излагачком простору Градска туристичка организација промовисаће сва категоризована сеоска домаћинства са њиховим понудама. Своје производе и пића изложиће неколико удружења домаћих пивара. Другог дана фестивала Винско ракијски хаб ће представити дестилерије са шумадијског подручја што ће истовремено бити и најава Фестивала шумадијске ракије, казала је директорка Миленковић.

У петак, 14. јуна од 13.00 сати у Кући Ђуре Јакшић у оквиру фестивала  ЦЗНТК Абрашевић организује трибину на тему ‘’Традиција у савременом добу’’ .