Окружну организацију Савеза слепих Србије у Крагујевцу  посетили су представници Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, продекан за наставу проф. др Срђан Ђорђевић, проф. др Зоран Јовановић и сарадник у настави и  персонални асистент за наставу за особе са инвалидитетом Андрија Поповић, Сања Стојановић испред Удружења студената са хендикепом.

Сусрет је организован како би се на адекватан начин обележиле четири академске године успешног прилагођавања наставе на овој високошколској установи за особе са инвалидитетом, посебно за слепе и слабовиде студенте. Састанку су присуствовали помоћница градоначелника за социјалну и здравствену заштиту, људска и мањинаска права, др Гордана Дамњановић и члан Градског већа за образовање, Душан Алексић.

Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, у својој преко 50 година дугој историји, 2020. године први пут се сусрео са тим да, међу ново уписаним студентима, има једну потпуно слепу студенткињу. Био је то нови изазов за њих који је отворио питања која су се односила на то, на који начин у потпуности могу прилагодити наставу и праћење наставе, као и адекватну литературу слепим студентима. Сарадњом  крагујевачког Универзитета, Правног факултета и Организације слепих као и подршком Града Крагујевца успешно су створени сви услови за адекватан приступ и социјалну инклузију у високом образовању.

Данас Универзитет у Крагујевцу једино на Правном факултету има два слепа студента, а у сусрет пријемном испиту за текућу академску годину, на овом састанку промовисана је међусекторска сарадња и подршка коју су кроз заједничко деловање обазбедили са циљем афирмације активности подршке особама са инвалидитетом.

др Гордана Дамњановић истакла је да Град Крагујевац пружа велику подршку даљем школовању и афирмисању високог образовања за особе са инвалидитетом као и то да Универзитет у Крагујевцу представља пример добре праксе у том смислу. Члан Градског већа за образовање, Душан Алексић такође је нагласио важност инклузивног образовања  на свим нивоима и најавио да ће Град пружити подршку особама са инвалидитетом у систему образовања кроз обезбеђивање техничке и друге подршке која им је неопходна у том процесу.

У прилог изузетне сарадње са овом високошколском установом, председник Савеза слепих Србије и Окружне организације Савеза слепих Србије у Крагујевцу, Милан Стошић уручио је посебно признање за велики допринос и подршку Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.