У циљу упознавања рада и функционисања Шумадијског управног округа, министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић састала се са начелницом Биљаном Илић Стошић, градоначелником Крагујевца Николом Дашићем и председницима јединица локалних самоуправа. На првом састанку у Крагујевцу, министарки су представљени досадашњи пројекти и резултати али и актуелни проблеми јединица локалних самоуправа овог округа.

Повод за ове састанке, између осталог јесте и планирање буџетских средстава за следећу годину будући да су за ову годину подељена према реализованом јавном позиву, казала је министарка Жарић Ковачевић. Министарка је истакла добру сарадњу Шумадијског управног округа, Града Крагујевца и јединица локалних самоуправа која је резултирала значајним пројектима финансираним из фондова ЕУ. Ова сарадња је пример добре праксе за друге управне округе за добробит грађана Србије.

Министарство државне управе и локалне самоуправе ће кроз различите програме и мере подршке наставити да подстиче мање инфраструктурне пројекте, изградњу или реконструкцију, поред обуке кадрова и као веома значајно за напредак и ефикасније и економичније функционисање управног округа, истакла је министарка Жарић Ковачевић, подстицање на међуопштинску сарадњу која резултира конкретним пројектима. 

Оцењујући први у низу састанака веома конструктивним, начелница Шумадијског управног округа, Биљана Илић Стошић је најавила будуће редовне састанке са министарком државне управе и локалне самоуправе Јеленом Жарић Ковачевић, истичући да је на данашњем, између осталог направљен план рада али и представљени актуелни проблеми. Министарство државне управе и локалне самоуправе наставиће да посредује у комунацији са Владом РС и очекујем да та сарадња, као и до сада, буде квалитетна и на добробит свих наших грађана, поручила је начелница Илић Стошић.