Поводом Међународног дана младих, Канцеларија за младе у сарадњи са Заводом за здравствену заштиту радника Застава организовала је бесплатне превентивне прегледе за младе. Ова иницијатива има за циљ да промовише важност превенције и проактивног приступа здрављу међу младима.

У оквиру догађаја, стручњаци из различитих области медицине пружили су бесплатне прегледе и консултације, омогућавајући младима да се информишу о кључним аспектима очувања здравља. Mлади су имали прилику да се посаветују са здравственим радницима и добију савете о очувању здравља.

Кроз овакве иницијативе, Град Крагујевац и Канцеларија за младе желе да оснаже младе људе да препознају значај редовних прегледа и здравих животних навика. Данас смо у просторијама Канцеларије за младе заједно са Заводом за здрваствену заштиту радника организовали бесплатне прегледе. Добар је био одзив младих и сходно томе договорили смо још једну овакву активност током октобра. Превентини прегледи су један од значајних сегмената омладинске политике који промовишу здраве стилове живота, рекао је Стефан Јовановић, честитавши уједно Међународни дан младих истакавши да све активности, мере и пројекте које реализује Град Крагујевац су у циљу свеобухватног благостања младих.

Превенција је од суштинског значаја, посебно код младих, јер рано откривање потенцијалних проблема може значајно може побољшати квалитет живота и дугорочно здравље. Данас смо обавили преледе младежа, крвног притиска, гликемије, саветовања у циљу  подизања свести код младих колико је превенија значајна, рекла је др Славица Ђорђевић, дерматолог.

Канцеларија за младе се нада да ће овај догађај послужити као подсетник младима на значај превенције и бриге о здрављу и наставити са организовањем сличних активности у будућности. Хвала свим учесницима и здравственим радницима који су допринели успеху ове важне иницијативе