Од укупно 7,8 милијарди евра, планираних за пројекат „Скок у будућност“ 1,2 милијарде је алоцирано за Крагујевац. Северна обилазница представља најзначајнији и највећи икад реализован пројекат у Крагујевцу који ће поред растерећења града од крупног саобраћаја и загађења, отворити нове просторе за инвеситције. Управо је прва фаза северне обилазнице, од пет километара најзначајнија, јер је дуж њене трасе планирана нова индустријска зона од 150 хектара, што ће значајно допринети довођењу директних домаћих и страних инвестиција. Очекује се и почетак изградње Гружанског коридора који ће повезати Крагујевац са Моравским коридором и ауто – путем Милош Велики. Ово ће учинити Крагујевац кључним саобраћајним чвориштем у Србији, директно повезаним ауто - путем Е75 Београд - Ниш са западним делом Србије – истакао је градоначелник Никола Дашић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Дашић је најавио да ће нови, модеран стадион какав заслужују Раднички, Крагујевац и Шумадија градити недалеко од Северне обилазнице у насељу Корман, што ће омогућити да се саобраћајна гужва измести из центра града, док ће стадион „Чика Дача“ остати као тренажни центар.  

Најважнија привредна вест за Крагујевац и Србију је почетак производње новог електричног аутомобила Гранде Панда у Стелантисовој фабрици. Са тренутним суфицитом од 111 милиона евра у трговини са Европом, Шумадија наставља да предњачи, а нови производни капацитети ће додатно учврстити нашу лидерску позицију.

И Србију и Крагујевац у будућности видим као центре нових зелених технологија, а производња Гранде Панде је можда први корак у том правцу.

Србију видим као земљу у којој ће се обезбеђивати здравији, обновљиви енергенти. Литијум, као значајна стратешка сировина у Европи, изазива све више интересовања. Верујем да ће се расправа о његовом коришћењу вратити у научне оквире, што ће омогућити Крагујевцу и Србији да привуку нове инвестиције и подигну индустрију на виши ниво – казао је Дашић у Јутарњем програму РТС - а.