Саветник градоначелника Николе Дашића за инвестиције од данас је Марко Селаковић доскорашњи руководилац канцеларије Привредне коморе Србије у Уједињеним Арапским Емиратима.

Крагујевац као четврти град по величини у Србији, поред статуса здравственог, образовног и привредног центра, постао је правосудни и информатички центар коме гравитира два милиона људи. Имајући у виду огромне инвестиције које следе, градоначелник Никола Дашић одлучио је да прошири тим који ће се бавити инвестицијама и стратешким пројектима.

Марко Селаковић рођен је 1977. године у Крагујевцу. Докторирао је пословну администрацију на SP Jain School of Global Managment, где је ангажован као професор међународног бизниса и комуникација. Завршио је Прву крагујевачку гимназију и Природно-математички факултет. Од 2015. године живи и ради у Дубаију. Обављао је дужност потпредседника секције за Блиски исток Међународне асоцијације бизнис комуникатора (IABC) и био члан програмског комитета Светског комуникацијског конгреса 2018. године. Аутор је више научних радова објављених у домаћим и међународним часописима и на конференцијама.

Од 2019. до краја 2022. године обављао је дужност руководиоца Канцеларије Привредне коморе Србије (ПКС) у Дубаију, а од 2021. године дужност директора бизнис програма Републике Србије на светској изложби Expo 2020 Dubai. Говори енглески и немачки језик, служи се руским и арапским. Ожењен, отац двоје деце.