Градоначелник Никола Дашић и заменик градоначелника Ивица Момчиловић са сарадницима, обишли су данас шест градилишта у оквиру пројекта „Чиста Србија“ како би се лично, на терену уверили да радови теку предвиђеном динамиком. Обилазак градилишта отпочели су у улици Милована Грујовића (Велико Поље), а затим наставили обиласком  Зворничке улице (Ћава), Караула 5 (Белошевац), Бранислава Миљковића(Илићево), Пере Добриновича (Петровац) и Ане Франк (Петровац).

Радови теку предвиђеном динамиком. Сада смо негде на 17км, од пројектованих 43км. Значајно је изаћи на терен и уверити се како теку радови, јер је слика много шира у односу на то када добијате само цифре у канцеларији. Пројекат  који ће се реализовати наредних неколико година је велики и подразумева изградњу 360 км канализационе мреже. До маја би требало да буде заокружено првих 25 километара мреже – казао је Дашић.

На појединим локацијама затекли смо више од једне екипе које изводе радове. Како кажу, временски услови су им ишли на руку. Блага зима омогућила им је да раде готово без прекида, осим за новогодишње и божићне празнике.

Као инвеститор се трудимо да пратимо динамику радова и имамо разлога да будемо задовољни извођачима, то је компанија ЦРБС.

Практично нема дела града у коме нисмо започели изградњу канализационе мреже. Сви они који су можда у почетку сумњали у овај пројекат, сада могу да се увере да је реч о озбиљном пројекту. Чини ми се да пројекат овакве размере у комуналној области до сада није виђен у Крагујевцу. Имамо квалитетан надзор који прати читав пројекат што гарантује да ће технички квалитет мреже бити изванредан. Паралелно са овим послом се врши враћање улица у првобитно стање. Оно што је наша идеја у овом пројекту, мислим на град Крагујевац, је да улице враћамо у пуном профилу. То значи да се не ради само оно што је уговорена обавеза са извођачем радова, већ да град из сопствених средстава омогући да се улице врате у првобитно стање и да буду онакве какве Крагујевчани заслужују, потпуно реконструисане, са новим асфалтом – казао је Момчиловић.

Овом приликом најављен је  почетак друге фазе пројекта, односно реконструкција централног градског језгра, за који су припреме у току. Пипремљене су прве улице у којима ће отпочети радови, а то су Војводе Мишића, Војводе Путника, Карађорђева, Милоја Павловића и Лоле Рибара.