Душан Алексић, члан Градског већа за образовање потписао је данас уговоре о финасирању/суфинансирању пројеката удружења и организација у областима од значаја за град Крагујевац за 2023.годину.

Ове године за конкурс је издвојено милион динара из буџета града Крагујевца. На конкурсу је учествовало 19 удружења које је комисија вредновала и одлучила да финансијски подржимо реализацију девет пројеката. Међу тих девет пројеката имамо пар јубилеја као што су 120 година од оснивања Кола српских сестара који смо подржали кроз манифестацију „Надеждина заклетва“ због обележавања 150 година од рођења сликарке Надежде Петровић, пројекте два удружења математичара, развој универзитетског спорта кроз организацију једног великог студентског кроса, два борачка удружења и њихове манифестације, пројекат студентског предузетништва, студентско такмичење у беседништву „Сретењске беседе“ и једну манифестацију Удружења љубитеља фића.

Надам се да ћемо следеће године имати већи буџет на располагању и да ћемо моћи да обухватимо више удружења, као и да ће ова удружења која раде веома важне ствари за град Крагујевац имати више средстава на располагању да би радили веће и свеобухватније пројекте – казао је Алексић.