На иницијативу Градске управе за инспекцијске послове и комуналну милицију, Град Крагујевац је у сарадњи са Домом здравља Крагујевац организовао је бесплатне систематске прегледе у специјалистичким службама. Током марта, 80 запослених у овој градској управи обавиће опште, интернистичке и офтамолошке прегледе.

Изузетна дугогодишња сарадња Града Крагујевца и Дома здравља наставља се, овога пута и кроз бесплатне систематске прегледе запослених у Градској управи за инспекцијске послове и комуналну милицију. Планирано је да се прегледи обављају током марта и запослени ће сваке суботе долазити на интернистичке, офтамолошке прегледе, а како више од половине овог колектива чине жене, за њих су организовани и гинеколошки прегледи, рекла је др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Она је нагласила да је превентива кључ успеха ране дијагностике, правовременог лечења и откривања компликација код пацијената са дијагностикованим обољењима.

Др Славица Лончар, заменица директора каже да лекари Дома здравља Крагујевац настављају да у континуитету обављају превентивне прегледе за све суграђане као и за оне на сеоском подручју у амбулантама или то ради Мобилни тим за удаљена домаћинства или домаћинства са старим и непокретним члановима. Иницијативе, као ова од стране Градске управе увек су добродошле јер је то пут превенције ради ране дијагностике како би се са лечењем отпочело на време а само лечење кратко трајало, заобишле компликације и брзо дошло до опоравка, истакла је др Лончар.   

Организовани систематски прегледи за запослене су изванредна прилика да свако од нас провери своје здравље, каже Милица Јовановић, запослена у ГУ за инспекцијске послове и комуналну милицију. Веома детаљни обављени прегледи лекара Дома здравља су испунили сва наша очекивања.