У оквиру пројекта „Инклузија деце у предшколско образовање и васпитање“, у Крагујевцу ће бити одржан Први сајам родитељства – најавио је Душан Алексић, члан Градског већа за образовање, након састанка са представницима Министарства просвете.

Сајам ће бити одржан у једном од вртића предшколских установа „Нада Наумовић“ или „Ђурђевдан“, 27. маја. На Сајму ће учествовати Центар за социјални рад, Дом здравља, Институт за јавно здравље, Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, приватне и државне предшколске установе, Центар за породични смештај и усвојење, цивилни сектор, а идеја организатора је да родитељи на једном месту добију све информације о услугама које ове установе нуде. У оквиру сајма биће организоване игре и анимације за за децу.

Планирамо да кроз промоцију Сајма родитељства најавимо и градњу новог вртића чија се изградња финансира средствима из овог пројекта. Вртић ће бити изграђен у насељу Ердеч. Очекујемо да до краја марта или почетка априла потпишемо уговор са Министарством просвете, након чега ће бити расписан тендер за изградњу – казао је Алексић.