У оквиру заједничке акције Града Крагујевца и Одељења саобраћајне полиције ПУ Крагујевац, Дамјан Срејић, члан Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града посетио је данас село Добрачу где је пољопривредницима из овог и околних села уручио ротациона светла за тракторе и пољопривредне машине.

Циљ ове акције је унапређења безбедности возача трактора и пољопривредних машина на путевима, а средства за куповину ротационих сијалица обезбеђена су од наплате казни за саобраћајне прекршаје на терену.

Данас је трећи дан акције поделе ротационих светала пољопривредницима из шумадијских села. Одзив је веома добар. То је нешто што је њима заиста потребно и важно је да их користе. У ово доба године када су пољопривредни радови у току, велики број трактора учествује у саобраћају и ако немају адекватну сигнализацију угрожавају и себе и све друге учеснике у саобраћају. Такође апелујемо на њих да поред овога и сами набављају сигнализацију за своје тракторе и пољопривредне машине. Када је сигнализација у питању мора постојати нулти степен толеранције јер се ради о беѕбедности свих нас који учествујемо у саобраћају - казао је Срејић.

Представници Одељeња за саобраћај ПУ Крагујевац овом приликом су разговарали са мештанима и о другим аспектима безбедности у саобраћају као што техничка исправност возила, коришћење заштитне кабине или рама, поседовање одговарајуће возачке дозволе Ф категорије.

Следеће недеље ротациона светла за тракторе ће бити подељена у Сабанти и Драгобраћи.