Град Крагујевац је ушао у ужи избор градова и општина у којима ће немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ реализовати пројекте Подршка социјалном укључивању у Србији и Социјално праведни град. Тим поводом са представницама ГИЗ-а, у згради Градске управе састала се др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту са сарадницама и представицима ресорних управа и институција и цивилног сектора.

Досадашња сарадња са ГИЗ-ом реализована у два циклуса од по три године кроз различите пројектне активности за које смо имали значајну подршку немачке сарадње била је изузетна, казала је др Дамњановић, чланица Градског већа. Институционалним капацитетима, усвајањем стратешких докумената веома важних за једну локалну самоуправу и реализацијом  бројних пројеката до сада, били смо град пример добре праксе. Сада је пред нама нов циклус са ГИЗ-ом и то у пројектима Социјално праведни град, који ће бити реализован у две јединице локалне самопураве у Србији и Социјално укључивање у Србији, објаснила је др Дамњановић и изразила наду да ћемо, након свеобухватне процене а као пример добре праксе и убудуће наставити сарадњу и добити подршку за нове пројекте.

Радни састанак је уследио након попуњавања свеобухватног упитника који је дао демографски, стратешки и институционални оквир за социјално и економско укључивање жена и других осетљивих група са фокусом на Роме и Ромкиње али и друге вулнерабилне категорије. Циљ састанка била је детаљнија размена информација и заједничко сагледавање потенцијала за сарадњу.